ALEGE UNUL DINTRE PLAYERELE DE MAI JOS PENTRU PENTRU A VIZIONA FILMUL
7.8
4 Like-uri
Poveste de dragoste ce se desfăşoară pe parcursul a zeci de ani, ecranizarea după cunoscutul roman al lui Ian McEwan se învârte în jurul micuţei Brionny, o fetiţă de 13 ani care schimbă vieţile tuturor din jurul ei când ia neinspirata decizie de a-l acuza pe Robbie, iubitul surorii ei, de o crimă pe care acesta nu a comis-o. Închis ca urmare a declaraţiei lui Brionny, Robbie iese după ani de zile din închisoare şi face tot posibilul să-şi ia viaţa de la capăt. În film apar Keira Knightley şi James McAvoy. Suntem cu câțiva ani înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial, când ni se prezintă o familie din Anglia (familia Tallis). Doi membri ai familiei sunt aduși în prim-plan: Cecilia (Kiera Knightley) și sora ei în vârstă de 13 ani, Briony (rol jucat de Saoirse Ronan; mai târziu, când personajul va avea 18 ani, jucat de Romola Garai, și jucat la bătrânețe de Vanessa Redgrave). De asemenea în prim plan este și fiul unei slujnice care lucrează și el pentru familia Tallis, Robbie (James McAvoy). Lui Briony îi place să scrie mici piese de teatru pe mașina de scris a familiei (de fapt, zgomotul clapelor mașinii de scris devine adesea alături de alte zgomote sincopate ritmul unei muzici de mare efect dealungul filmului – felicitări lui Dario Marianelli!). Piesele de teatru sunt jucate pentru întreaga familie de către alte rudenii (verișori și verișoare) care stau cu familia Tallis. Cecila are alte preocupări. Mai mare cu câțiva ani decât Briony, ea își întreabă inima cu privire la Robbie. Se pare că Robbie și-a pierdut tatăl așa că dl. Tallis i-a plătit o bursă băiatului care a mers la școală la Oxford.
Categorii: Drama, Mister, Romantice
Data: 19 noiembrie 2018
Accesări: 2348
 1. Grosu Jana says:

  Mi-a plăcut din mai multe motive. În afară de accentul british din film, am descoperit-o pe Keira Knightley, o actriţă expresivă, dinamică şi convingătoare. Mai e nevoie să spun frumoasă?

  Povestea poate părea simplă dar sunt sigură că neînţelegeri, răzbunări şi păreri de rău există şi-n viaţa de zi cu zi. Căinţă sau ispăşire? Da, numai că pentru asta este nevoie de timp.

  Efectele sonore sunt incredibil de bine legate de evenimentele din film, toate au legătură între ele şi muzica este cireaşa de pe tort.

  Finalul spune totul, dacă în viaţa de zi cu zi nu se întâmplă aşa cum visăm, o carte scrisă după multe altele şi considerată ca fiind prima şi ultima, dăruieşte fericirea unui cuplu.

  Merită văzut!

Spune-ţi părerea despre film