ALEGE UNUL DINTRE PLAYERELE DE MAI JOS PENTRU PENTRU A VIZIONA FILMUL
7.5
4 Like-uri
Ne aflam in 1942. Friedrich Weimer, un baiat foarte muncitor de 17 ani dintr-un district al clasei muncitoare din Berlin, adora sa boxeze. Singura sa problema e ca ezita tot timpul sa dea lovitura finala care l-ar putea face KO pe oponentul sau. In timpul unui meci de box, e zarit de un ofiter de recrutare Napola care se ofera sa-l ajutre. 'NaPolA' e acronimul de la 'National Politische Erziehungs Anstalt' sau "Institutul national de educatie politica", un tip se scoala elitista infiintata in Germania nazista pentru a antrena viitoarea elita de guvernare.
Categorii: Drama, Sport, Thriller
Data: 7 august 2017
Accesări: 827
 1. Anonim says:

  Bun!

 2. Nemo says:

  … chiar intresant … !

 3. Black Johnny says:

  Impresionant…un film cu un subiect mai putin exploatat de catre scenaristi atunci cand vine vorba despre al ll-lea razboi mondial, si anume viata si pregatirea tinerilor nemti, cu reale aptitudini sau nu, de a deveni inalti ofiteri ai armatei naziste de elita.
  Desi aveau un program dur de pregatire si de stergere a oricarui sentiment uman din ei, desi li se impuneau si li se inoculau anume ideei, si o anumita maniera de a vedea lucrurile, totusi…pe unii dintre cadeti, dorinta de a ramane inca oameni care judeca, gandesc, doresc sau simt liber, ii vor face sa fie priviti ca o paria, ca un las, ca un tradator, ca un usurpator…ca un sinucigas…
  Dramatismul este impins pana la limite revoltatoare, atunci cand un inalt ofiter SS, afla despre fiul sau, cadet la o astfel de scoala de elita, ca s-a sinucis, ne mai putand sa-si ucida frumosul, cinstea, adevarul, sensibilitatea din el…iar tatal acestuia, afirma despre copilul sau: „Slab…Prea slab!”
  Parafrazand, uitandu-ne la „protestul slabului”, dar si a prietenului sau,” boxerul”, am putea spune despre film…”bun…chiar bun!”. Sunt multe inca de spus, insa va las sa le descoperiti si sa le intelegeti singuri! Un film care merita vazut.!!!
  Vizionare placuta!

Spune-ţi părerea despre film

loading...